Inici Qui som? Notícies Contacta'ns Documents Participa
 eixam.png  
 muntada.png  
 ojt.jpg  

 

 xnej4.jpgTROBA LA TEVA

OFICINA

MÉS PROPERA                                

logoupec_rgb_estandar.jpg

 

 

 banner_no_claudiquis.jpg

 

 

 

 

Login Form


Contrasenya perduda?

subscriure's

banner_bo.jpg
   
banner_bo_union.jpg oferta.jpg  
ABDICACIÓ DEL REI PDF Imprimir Correu
dilluns, 02 juny de 2014

DEMANEM APROFITAR LA TRANSFORMACIÓ I LA MADURESA DE LA SOCIETAT PER REPLANTEJAR EL MODEL D’ESTAT

 

 

Defensem la tercera República, que reconegui també la singularitat del poble de Catalunya i el dret de les catalanes i els catalans a decidir el seu futur.

L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya celebrem l'abdicació del rei Joan Carles I i considerem que cal aprofitar el moment per posar sobre la taula si aquest és el model d’Estat que volem mantenir, a la vegada que fem una crida a aprofitar la transformació i la maduresa de la societat per aixecar la tercera República, que reconegui també la singularitat del poble de Catalunya i el dret de les catalanes i els catalans a decidir el seu futur.

Per a l’Avalot, la monarquia s'ha aprofitat del darrer desig del dictador Francisco Franco, que va designar Joan Carles de Borbó com a cap d'Estat sense passar  per la fiscalització de la ciutadania a les urnes, que és on es guanya la legitimitat democràtica. A més, considerem que els casos de corrupció i els escàndols que han afectat la Casa Reial, a més del cost que té per a les finances públiques el manteniment d'aquesta institució arcaica, han provocat que a mesura que la monarquia s'allunyava dels problemes de la societat, una gran part de la ciutadania deixés de sentir respecte i representativitat per la família reial.

Des de l’AVALOT critiquem que, més enllà de paraules per aconseguir el titular, en moltes ocasions tacades d'un cert cinisme, la Casa Reial no hagi fet cap gest per aturar la fuga de jove talent a l'estranger, la destrucció de llocs de treball o la sagnia dels desnonaments. És molt fàcil dir que es pateix però gaudir de desenes de propietats, sous vitalicis desorbitats i totes les despeses pagades, mentre al nostre país moltes famílies no poden menjar.

L’Avalot també lamentem que es puguin modificar lleis d'urgència per fer la transició de Joan Carles a Felip, però no per prohibir els ERO massius i injustificats o els desnonaments per part dels bancs.

L’Avalot recolzem les convocatòries de concentracions sorgides de la societat catalana per a aquest vespre a Barcelona i d’altres ciutats de Catalunya.

 

referendum.jpg

 
Següent >
banner_libdub.jpg

lleida_banner.jpg

avalot_girona.jpg

catala.jpg
 
 
 

 banner_mobilitat.jpg

home contact search contact search